Astra Lauga - Hovawart - Chovateľská stanica

Archív noviniek – rok 2010

Návštevy

V stredu, 6. októbra 2010

Cez víkend sme sa niektorí popri ceste do Bratislavy boli pozrieť, ako vyrástli Arion, Adora a Admin, a ako poslúchajú nových pánov. Všetci traja sa majú v nových domovoch ako prasiatka v žite, majú kopec hračiek, milujúcich majiteľov, a všetkým robia doma radosť.

Gustík už má novú rodinu

V stredu, 8. septembra 2010

Augustus dnes odišiel do svojho nového domova. Najbližší víkend by mala odísť aj Aimi, ktorá u nás bola v opatere pre nových majiteľov. Všetci sme si všimli, vrátane Simy, že dvor je už akýsi prázdnejší...

Posledné voľné šteniatko

V nedeľu, 15. augusta 2010

Väčšina šteniatok je už šťastne vo svojom novom domove. Ešte stále hľadáme dobrú rodinu pre Augusta. Je hravý a veľmi prítulný, vhodný aj do rodiny s deťmi. Odber je možný ihneď, viď. kontakt.

Kontrola vrhu

V stredu, 28. júla 2010

V nedeľu bol u nás Pavel Kuska aj s rodinou, a vykonal kontrolu vrhu. Po dlhých prieťahoch s dovolenkujúcou SKJ sme konečne dostali tetovacie čísla. Šteňiatka sú už teda zatetované a postupne od zajtra začnú odchádzať do nových domovov.

6 týždňov

V pondelok, 12. júla 2010

Minulý víkend sa u nás zastavila rodina Celých aj s Arim, popozerali a pofotili šteniatka – na ich webe sú fotky.

Tento víkend sa nám podarilo všetky šteniatka znovu odfotiť. V teple pekne vyplazujú jazýčky, teda ak sa ich podarí aspoň na chvíľu zastaviť. Bez ohľadu na teplotu skúšajú ochutnávať a hrýzť všetko a všetkých :)

30 dní

V stredu, 30. júna 2010

Šteniatka zase kúsok podrástli, začali papať už aj zvlhčené granulky, a keď Sima nezje tie svoje, s nadšením sa pustia aj do nich. Okrem bitiek medzi sebou sa už zaujímajú aj o veci na hryzenie okolo nich, napríklad aj prvé šnúrkové hračky.

20 dní – fotky

V pondelok, 21. júna 2010

Šteniatkam už rastú zúbky, tak od mliečka začíname prechádzať na kašičky. Včera sa nám podarilo v neupršanej chvíli ísť von a urobiť fotky jednotlivých šteniatok. Sima nám pri tom veľmi chcela pomáhať:

9 dní

V stredu, 9. júna 2010

Po viac ako týždni šteniatka poriadne narástli, niektoré sa už aj vyfarbili. Včera začali prvé pokusy o chôdzu namiesto plazenia, a dnes aj o otváranie očiek.

Ráno sa Sima chcela zahrať na schovávačku — keď sa do okna cez závesy oprelo ranné slnko, začala nosiť šteniatka preč. Dve odložila v obývačke na gauč a tretie chcela schovať do šatníka. Ale príliš pri tom pískalo, že nás zobudilo, a všetky poputovali nazad do bedne.

Zopár fotiek za uplynulé dni:

Už sú tu!

V pondelok, 31. mája 2010, 22:30

Vyzerá to, že už sú všetky tu. Dlhých 10 hodín od prvého po posledné. Spolu 8 šteniatok. 4 sučky (2 plavé, 2 čsz) a 4 psi (1 plavý, 3 čsz).

Už idú!

V pondelok, 31. mája 2010, 09:45

Cez noc a ráno Sima nervózne pobehovala, a pred chvíľou celkom hladko priviedla na svet prvé šteniatko, plavú sučku. Plyšového psíka si ale všíma viac, uvidíme, čo bude ďalej.

13:20

Zatiaľ máme 3 sučky (2 plavé, 1 čsz) a 2 psov (1 plavý, 1 čsz)...

14:07

...a k tomu ešte ďalší čsz psík. Sima sa už o všetky vzorne stará, spokojne kňučia a cicajú.

Šteniatka budú!

V pondelok, 26. apríla 2010

Na sonografe sa potvrdila Simina gravitida. Pán doktor Branislav Klein napočítal päť malých guličiek, ktoré by mali svetlo sveta uzrieť asi na konci mája :)

Výstava Bojnice-Hlboké

V sobotu, 24. apríla 2010

Boli sme sa so Simou ukázať na klubovej výstave SHK, zrejme posledný krát na dlhú dobu, ak budú šteniatka. Dosiahla ocenenie výborná a k tomu obsadila 4. miesto.

Skúška ZOP

V nedeľu, 18. apríla 2010

Sima úspešne zložila skúšku ZOP (skúška ovládateľnosti psa) v Častolovicích. Rozhodkyňou bola pani Jana Svobodová.

Skúšky v Holešove, kam sme chceli pôvodne ísť, boli na poslednú chvíľu pre nedostatok záujemcov zrušené, ale vďaka ochote manželov Vanžurových zo ZKO Častolovice sme mohli skúšku vykonať u nich. Aj napriek tomu, že je v poslednej dobe Sima veľmi lenivá, a všetky cviky robí pomalšie, sa nám podarilo dosiahnuť pekných 87 bodov (veľmi dobrá).

Plánované šteniatka!

V pondelok, 29. marca 2010

V nedeľu 28. marca 2010 prebehlo krytie Simy s Arim (Arogant Arivalo Asso).

Išlo to pomerne hladko a Sima pekne držala, Ari sa pri nej riadne unavil. Gravidita by sa mala potvrdiť koncom apríla. Ak krytie bolo úspešné, šteniatka by mali byť k odberu koncom júla. Všetci sa na ne veľmi tešíme!

(c) 2010-2013 Astra Lauga. Všetky práva vyhradené.