Astra Lauga - Hovawart - Chovateľská stanica

Archív noviniek – rok 2011

Návštevy

V pondelok, 14. novembra 2011

Cez víkend sme si našli čas navštíviť majiteľov dvoch psíkov z nášho vrhu A. Aimi na nás ani po roku nezabudla a veľmi sa tešila. Vyrástla v naozaj krásnu slečnu a jej pán s ňou pravidelne chodí cvičiť poslušnosť.

K domovu Ariona sme však pre krátky deň prišli až po tme, takže sme ho nestihli odfotiť. Má peknú mohutnú hlavu a športovú kondíciu, keďže s pánom často beháva po lese.

Skúška BH

V nedeľu, 6. novembra 2011

Dnes Sima v Trenčíne obstála v skúške BH. Rozhodcom bol pán Viliam Ružička. Ďakujeme Zuzane a Lojzovi Pristachovým za zorganizovanie skúšok.

Skúška AD

V pondelok, 24. októbra 2011

Sima v nedeľu úspešne zložila skúšku vytrvalosti (AD) v Grygove. Rozhodca bol pán Miloslav Auterský.

V chladnejšom počasí sa psom behalo výborne a psovodi na bicykloch to už nejako vydržať museli :) Ďakujeme pánovi Lysákovi a ostatným ľuďom z Boxerklubu Olomouc resp. KK Velká Bystřice za organizáciu akcie!

Zvod mladých v Kroměříži

V piatok, 30. septembra 2011

Minulú nedeľu sme sa boli pozrieť na zvod mladých v Kroměříži, kam prišli aj majitelia s Arcou. Zuby si od rozhodkyne nechala pozrieť ukážkovo, meracia palica sa jej však veľmi nepáčila a preto ju potom aj odmerali menšiu, ako v skutočnosti je :)

Celkovo je Arca veľmi kľudná, strieľanie a ostatné ruchy pri rannej bonitácii úplne ignorovala. Podľa slov pánov si ale skákať po hlave nenechá.

Zvod mladých

V utorok, 6. septembra 2011

V nedeľu nás účasťou na zvode mladých v Podskalí poctili majitelia Admina. Posudzovateľka p. Gargušová mu nevytkla žiadne chyby na kráse, aj zuby napočítala všetky tak ako majú byť. Jediným nedostatkom je jeho menšia výška – ak má byť chovný, bude musieť do bonitácie ešte zo tri centimetre podrásť.

Po vyše roku sa tam Admin stretol s mamou. Asi sa aj spoznali, keďže na seba kňučali a riadne vrčali :)

Výstava a tábor SHK

V utorok, 30. augusta 2011

V nedeľu sme sa so Simou zúčastnili Špeciálnej výstavy SHK v Podskalí. Posudzovala pani Svobodová, ktorá nešetrila zníženými známkami za všakovaké chyby, a preto máme veľkú radosť z výbornej. Umiestnili sme sa tradične štvrtí :).

Zostávame celý týždeň cvičiť na tábore a tešíme sa na nedeľný zvod mladých, kde by sa mali prísť ukázať aj majitelia so psíkmi z nášho odchovu.

Fotky Anakina

Vo štvrtok, 21. júla 2011

Ešte v júni sme dostali množstvo fotografií Anakina od majiteľov z Maďarska. Tu je malý výber z nich:

Návšteva Gustíka, výstavy v Nitre

Vo štvrtok, 16. júna 2011

Predminulý víkend sme sa vybrali na výstavu do Nitry, a to hneď dvakrát. Sima dostala 2x r.CAC. Ísť dva dni po sebe vystavovať však nie je až taký dobrý nápad... je to pre všetkých dosť vyčerpávajúce a vidno to potom aj v druhom posudku :)

Pred časom sme boli navštíviť Augusta. Tak veľmi vyrástol, že biely prúžok, čo mal na hrudi, už vôbec nevidno. Dostali sme aj kopec fotiek Anakina z Maďarska, onedlho sem zopár z nich dáme.

1. narodeniny vrhu A

V utorok, 31. mája 2011

Našim ročným A-čkovým psíkom prajeme k prvým narodeninám veľa zdravia, a ich majiteľom veľa radosti!

Návštevy, klubová výstava

V piatok, 22. apríla 2011

Predminulý víkend sme boli pozrieť Alyssiu a jej rodinu, a tiež Admina s rodinou. Alyssia je tak isto šantivá ako keď bola šteniatko; a Admin miluje loptičky, a tiež polienka, ktoré si nakradne pri dome. Obaja sú po zime krásne huňatí – nie ako Sima, ktorá pol zimy strávila vylihovaním vnútri.

Posledný víkend sa pri Bojniciach konala klubová výstava SHK, kde okrem Simy bol prihlásený aj Arion. Žiaľ to jeho rodine tentokrát nevyšlo a nemohli prísť. Pán Langheim, rozhodca z Nemecka, si ihneď všimol Simine kilá navyše, ale napriek tomu dostala výbornú a obsadila teraz už tradičné štvrté miesto.

Výstavy, nové stránky vrhu A

V utorok, 15. marca 2011

V januári sme boli Simu predviesť na výstave v Trenčíne, kde sa rozhodkyni páčila na výbornú a aj r.CAC k tomu. Vo februári zas v Košiciach s výbornou obsadila 3. miesto.

Po dlhšej dobe sme dali dohromady nejaké fotky šteniatok z vrhu A, ktoré nám poslali majitelia, alebo ktoré sme spravili pri návštevách. Vlastne sú z nich teraz už riadne veľkí psi. Nájdete ich spolu s ďalšími informáciami na jednotlivých stránkach:

(c) 2010-2013 Astra Lauga. Všetky práva vyhradené. Cudzie fotografie zverejnené so súhlasom autorov.